Εκπαιδευτικά προγράμματα 2020-2021

Οι κύριες δράσεις που οργανώνει το Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης αποτελούνται από εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε σχολεία, συλλόγους και διάφορες άλλες κοινωνικές ομάδες.

 

Η μαζική προσέλευση των σχολείων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το έντονο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις συλλογές και τις δραστηριότητες του Πολεμικού Μουσείου - Παραρτήματος Θεσσαλονίκης μας δίνει το μήνυμα ότι πρέπει να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στα σχολεία που επιλέγουν να επισκεφθούν το Πολεμικό Μουσείο, είτε μέσω της περιήγησης, η οποία οφείλουμε να πούμε ότι παραμένει δημοφιλής και σε πολλές περιπτώσεις αναντικατάστατη καθώς αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο έκθεμα και τον επισκέπτη, είτε μέσω της δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία συμβάλουν στην αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων που εκπέμπει το ίδιο το Μουσείο και οι συλλογές του και παράλληλα αποτελούν μοχλούς δημιουργίας, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για τους μαθητές.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι συλλογές του Μουσείου αποτελούν από μόνες τους μία εκπαιδευτική δραστηριότητα καθώς το υποστηρικτικό υλικό από κειμήλια, διοράματα, κατατοπιστικά κείμενα σε τρεις γλώσσες, εικόνες και video, τις καθιστούν διαδραστικές.

Η παροχή πληροφοριών για τα εκθέματα κατά τη διάρκεια των ομαδικών περιηγήσεων.  Η περιήγηση προσαρμόζονται στο κοινό ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλεκτικής παρουσίασης εκθεμάτων. Οι μαθητές έτσι ανακαλύπτουν τον πλούτο του Μουσείου, ώστε  να  επιτευχθεί ο διττός στόχος: αφενός η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα πολιτισμού και αφετέρου η δημιουργία ανθρώπων, που εκτός του να γνωρίζουν, μπορούν να παρατηρούν, να αισθάνονται και να δημιουργούν.

 

Παράλληλα, προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες μας αλλά και να προσαρμοστούμε στις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες, κυρίως του μαθητή, το Πολεμικό Μουσείο - Παράρτημα Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη εξειδικευμένων συνεργατών σχεδιάζει για την σχολική χρονιά 2020–2021 μία σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις.

 

Παρακάτω μπορείτε να ανακαλύψετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου  που σχεδιάζονται για τη νέα σχολική χρονιά.  

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Τηλέφωνο: +30 2310 249803

Email: warmuseumthessaloniki@yahoo.gr

Λόγκο_Κέντρο Προβολών_PNG.png
Εικόνα2.jpg
18880001_10155514300679236_8154152565114
ΩΔΕΙΟ ΣΕΙΡΙΟΣ (LOGO).png
action-activity-boy-296301.jpg
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

------

ΤΗΛΕΦΩΝΟ +30 2310 249803

FAX +30 2310 893731

------

EMAIL 

warmuseumthessaloniki@yahoo.gr

SOCIAL MEDIA

------

  • Facebook
  • YouTube
  • TripAdvisor
TC_LL-01.png
COPYRIGHTS

------

Copyright © Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Θεσσαλονίκης

All Rights Reserved

Designed by samarasconstantinos

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now