Ετήσια Τελετή για την Μνήμη του Καπετάν ΆγραΤο Σάββατο 14 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον σύλλογο Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης «Ο Καπετάν Άγρας», στον αύλειο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του Μεσσήνιου Μακεδονομάχου του Ανθυπολοχαγού του Ελληνικού Στρατού Τέλλου Αγαπηνού που θυσιάστηκε την 7η Ιουνίου 1907 για την απελευθέρωση την Μακεδονίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό σχήμα "ΕΡΩΣ" αποτελούμενο από την Βίκυ Αιβαζίδου, τον Φώτη Μήλιο και τον Γεώργιο Χατζηΐωάννου, καθώς και η μπάντα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με αρχιμουσικό τον κ. Ζαρίμπα Χρήστο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης κ. Πετινίδης Τριαντάφυλλος, οι εκπρόσωποι του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και του Στρατηγού - Διοικητού του Γ’ ΣΣ, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, αντιπρόσωποι από την Μεσσηνιακή Αμφικτυονία καθώς και πρόεδροι φορέων, συλλόγων και σωματείων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Θοφάνης Μαλκίδης, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας προκαλώντας συγκίνηση σε περισσότερους από 150 παριστάμενους.