Ετήσια τελετή για τη μνήμη του Τέλλου Άγρα - 1.6.2013Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013, από τον Σύλλογο Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης «Ο Καπετάν Άγρας», η ετήσια τελετή για τη μνήμη του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Ανθυπολοχαγού Τέλλου Αγαπηνού, που δρώντας με το ψευδώνυμο Καπετάν Άγρας, θυσιάστηκε την 7η Ιουνίου 1907 για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Η τελετή έλαβε χώρα στο μνημείο του Ήρωα, στον αύλειο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.


Την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία Σαμίων και ο σύλλογος Μακεδονομάχων "Παύλου Μελά" φορώντας παραδοσιακές στολές. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δημήτριος Γάκης, Διευθυντής, χειρουργός μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 130 μέλη και προσκεκλημένοι του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης κ. Ιωάννης Ποδιώτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Ορφανός, εκπρόσωπος του Στρατηγού-Διοικητού του Γ΄ ΣΣ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, καθώς και πρόεδροι φορέων, συλλόγων και σωματείων.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

------

ΤΗΛΕΦΩΝΟ +30 2310 249803

FAX +30 2310 893731

------

EMAIL 

warmuseumthessaloniki@yahoo.gr

SOCIAL MEDIA

------

  • Facebook
  • YouTube
  • TripAdvisor
TC_LL-01.png
COPYRIGHTS

------

Copyright © Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Θεσσαλονίκης

All Rights Reserved

Designed by samarasconstantinos

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now