Η Οικογένεια στο Πολεμικό Μουσείο ΘεσσαλονίκηςΗ Οικογένεια πηγαίνει στο Μουσείο; Είναι ζωντανά τα εκθέματα ή έχουν πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια; Τι σκεφτόμαστε όταν περνάμε έξω από ένα Μουσείο; Μπορεί κανείς να συνδυάσει την τέχνη με το παιχνίδι; Σε αυτές και σε πολλές ακόμα ερωτήσεις θα δώσουν απάντηση γονείς και παιδιά.

«Η Οικογένεια στο Μουσείο» είναι μια δράση που εμπνεύστηκαν και πραγματοποιούν οι Πυγολαμπίδες στο Κλουβί και το Fons Peritiae σε συνεργασία με Μουσεία της πόλης μας. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να επισκεφτεί η οικογένεια το Μουσείο και να περάσει μερικές ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές ενώ παράλληλα θέλει να αποδείξει πως τα Μουσεία είναι ένας χώρος ζωντανός και ανοιχτός για τους κατοίκους της πόλης και η τέχνη ένα υπέροχο μέσο μάθησης και διασκέδασης για τα παιδιά. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν κατευθυντήριες επικεντρώνοντας την προσοχή σε συγκεκριμένα εκθέματα ενώ μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και δραστηριότητες θα επιτευχθεί η εξοικείωση με τα εκθέματα και το Μουσείο. Κάθε μήνα επιλέγεται ένα μουσείο και σχεδιάζεται μια δράση για κάποια από τις εκθέσεις του.

Για τον μήνα Δεκέμβριο την τιμητική του είχε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ένα Μουσείο που από το όνομά του και μόνο δε μπορεί εύκολα να σε προσελκύσει αλλά όταν τελικά το γνωρίσεις από κοντά, και καταλάβεις το όραμά του, θα καταλάβεις πως πρόκειται για ένα ιστορικό Μουσείο που κύριο σκοπό έχει να καλλιεργήσει αισθήματα αγάπης προς την ελευθερία, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται χτίστηκε το 1900 ενώ μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 χρησιμοποιήθηκε από τον ελληνικό στρατό. Λειτουργεί από το 2000 ως Μουσείο. Στις αίθουσές του φιλοξενεί περισσότερα από 10000 κειμήλια ανασυνθέτοντας την νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Πριν το επισκεφτείτε με την οικογένειά σας περιηγηθείτε στην πλούσια σε περιεχόμενο Ιστοσελίδα του Μουσείου και μην ξεχάσετε να δείτε και να εκτυπώσετε το πολύ ωραίο βοηθητικό υλικό που σας παρέχεται διαδικτυακά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με την οικογένειά σας!