Σαν σήμερα 07 Απριλίου

1824.

Ο Λόρδος Βύρων πεθαίνει στο Μεσολόγγι από πνευμονία. Ο θάνατός του βυθίζει σε γενικό πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

1825.

Ο Ιμπραήμ, με ορμητήριο τη Μεθώνη, εκστρατεύει εναντίον της περιοχής Κρεμμυδίου όπου κατανικά τις εκεί ελληνικές δυνάμεις.


1897.

Ο Ελληνικός Στρατός διέρχεται τον Άραχθο ποταμό, καταλαμβάνει την Φιλιππιάδα και εξαναγκάζει τους Τούρκους να υποχωρήσουν προς το Λούρο ποταμό.

1939.

Οι Ιταλοί ενσωματώνουν - καταλαμβάνοντας στρατιωτικά - την Αλβανία για να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για την εισβολή τους στην Ελλάδα.


1941.

Τα Οχυρά Σπανή Πέτρα (Κελκαγιά), Νυμφαίο και Ιστίμπεη (ανατολικό Μπέλες) παρά την σθεναρή άμυνα τους που αποσπά τον θαυμασμό των αντιπάλων, παραδίδονται, υποκύπτοντας στην γερμανική υπεροχή σε δύναμη και μέσα.


Σύμπτυξη των Ι, ΙΙ, ΙΙΙ Ταγμάτων Προκαλύψεως (Κομοτηνής, Πυθίου, Σουφλίου) - λόγω της γερμανικής πίεσης - στο τουρκικό έδαφος, και αφοπλισμός τους από τους Τούρκους παρά τα προσυμφωνημένα. Στις 9-4-1941 ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Έφεδρος Υποστράτηγος Ιωάννης Ζήσης για να μην αφοπλισθεί αυτοκτονεί στα Ύψαλα της Ανατολικής Θράκης.

Σαν σήμερα 13 Απριλίου

1204. Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Σταυροφόρους της Δ' Σταυροφορίας. Το γεγονός υπήρξε κομβικό για την ελληνική αυτοκρατορία των μέσων χρόνων, αφού εξαιτίας αυτού δεν ανένηψε, πλέον, ποτέ. 18

Σαν σήμερα 12 Απριλίου

1159. Ο Αυτοκράτορας Μανουήλ Κομνηνός νικά τους Τούρκους και εισέρχεται θριαμβευτικά στην Αντιόχεια. 1453. Ο Τουρκικός Στόλος του Μεχμέτ (Μωάμεθ Β' του Πορθητή) Αγκυροβολεί στο Διπλοκιόνιο, ευρωπαϊκή

Σαν σήμερα 11 Απριλίου

1897. Μάχη Δελερίων Τυρνάβου, κατά την οποία ο Ελληνικός Στρατός αναγκάζεται από την τουρκική πίεση να συμπτυχθεί στον Αμπελώνα Λάρισας. 1941. Ελληνοβρετανικές Δυνάμεις αποκρούουν σφοδρές γερμανικές ε

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

------

ΤΗΛΕΦΩΝΟ +30 2310 249803

FAX +30 2310 893731

------

EMAIL 

warmuseumthessaloniki@yahoo.gr

SOCIAL MEDIA

------

  • Facebook
  • YouTube
  • TripAdvisor
TC_LL-01.png
COPYRIGHTS

------

Copyright © Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Θεσσαλονίκης

All Rights Reserved

Designed by samarasconstantinos

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now